Dagens drama upphov till alliteration

Idag trodde jag och Hedda att Ebba inte skulle komma till lunchen eftersom Pompe sa det. Tydligen ljög han, det aset. Ebba var bara och orsakade uppståndelse bland matpersonalen när hon saknade rätt sås till sin sallad. Ytterligare uppståndelse blev det senare inne på Cottage när Pompe satte sig på kopiatorn och skrämde livet ur både lärare och rektorer. Efter skolan späddes dramat på med extrema klädinköp (ej med på bild) och fler än en cheeseburgare var.
 

Dagens kliché

Det extrema nedfallet gjorde det idag omöjligt att gå i närheten av bilvägen. Trotsade man denna enkla outsagda regel blev man lika nedskvätt som Carrie blir i inledningen till Sex and the city, fast självklart på ett mindre feminint sätt eftersom ingen människa frivilligt skulle gå omkring i en tunn, kort, rosa balettklänning i det här brutala vädret. En övertygelse om att jag är en smart person som drar smarta slutsatser fick jag motbevisat när jag begick samma misstag två gånger, vid samma ställe. Att under hela dagen gå omkring i blöta, knarrande skor blev sannerligen en irriterande påminnelse om min dumhet.

Bilderna på Ebba är ett resultat av mina uppmaningar till "coolhet", "galenskap" och oproportionerligt mycket "söthet".


May bank holiday slår aldrig fel

Starten på dagen blev en lunchpicknick vid Themsen i solen följt av butikströvande i Twickenham där billiga färggladheter inhandlades. Sedan blev det en spontan tripp till Marble Hill House efter att Ebba fastnat tre våningar upp i ett fönster. Ännu mer spontant var det att vi gick hela vägen till Richmond genom skogen?? En måltid senare, bestående av currykyckling på Wagamama, befann vi oss återigen nere vid Themsen där en djup analys i solnedgången gav resultatet: life is good!

 


Murs dag

Svensk mors dag+Muse-dag+Kommer inte på en bra rubrik=Murs dag. Det är så fantasilöst att jag skäms, dock inte lika mycket som killen som vände ut och in på magen tre låtar in i konserten. Slöseri.


Mot Oxford och vidare

Så mycket har hänt på bara en dag att det är omöjligt att få ner allt  i ord. Förutom att ha fått träffa Heddas trevliga pappa och åka till Oxford har vissa av oss äntligen sett the Great Gatsby. Uppstigning vid 07.00 och hemkomst 01.00, med andra ord en intensiv och lång dag. På tåget hem sa Ebba förnöjt: "Det här har varit en bra dag, för idag köpte jag en flaska med en badmössa." Hedda bara skrattade och åt fudge. Vi var dock tvungna att bestraffa Ebba för hennes arroganta kommentar och lämnade kvar henne i Oxford fastsatt i en trästock. För övrigt gick det rykten om att flaskan var väldigt lik en speciell värdmamma...
 
 
 

Livets stora frågor

Hur lyckas killen bredvid mig somna med hårdrock i öronen och misslyckas med att vakna trots att mobilen glider ur händerna på honom och smäller ner i golvet? Och varför är det här andra gången jag bloggar från ett bussäte idag? Och varför var nationella provet i matematik så hemskt så att jag började skratta som ett psykfall och äta choklad halvvägs igenom? Och varför säljer Starbucks frappuccino för halva priset? Och varför använder Ebba ordet helvete som hälsningsfras? Och varför segrade bolsjevismen över mensjevismen i Ryssland på 1900-talet? (Sista frågan kräver ett svar på 2000 ord, senast tills imorn, tack). Och VARFÖR börjar jag varje mening med "och"? Det svaret har jag förresten redan; uppror mot skolan och dess krav!!

 

Än sen då?

Stress, nationella prov, uppsatser och slutbetyg. När skolan ger en utmaningar så tidskrävande att man inte ens hinner skriva några meningslösa rader på sin blogg kan lite råd/bekräftelse från föräldrar sitta fint. Per Angerbjörn S. jämförde min situation med Knasens i 91:an och lärde mig att uttrycket "än sen då" kan komma väl till pass när någon till exempel berättar att dennes katt har dött. Cola och KitKat tipsades också om som någon slags kur. 
Nu i efterhand låter det fortfarande logiskt vilket är en tröst då ingenting annat som jag har upplevt denna morgon riktigt kan räknas till den kategorin; mannen som sopade löv utanför Tesco med en mopp gjorde mig tillräckligt misstänksam för att jag skulle känna behovet av att ifrågasätta lillkillen på bussen med kostym. Matematikprov i fyra timmar kan ses som en svårighet eftersom mitt logiska tänkande sviker mig men jag gör som Perra Persson och säger "Än sen då!?". 
 
 

May. 20, 2013

Först och främst är det väl god anda att uppmärksamma gårdagens vinst - bra gjort Sverige! Dagens stora fråga är hur man kan vara rastlös samtidigt som alla förslag till att göra någonting får en att vilja stirra in i en vägg. Pendlandet mellan att måsta göra något och inte vilja göra något gick dock över efter en promenad (medicin rekommenderad av mamma).


Per Angerbjörn och hans idéer

När britterna vägrar visa VM-finalen i hockey är inte bara ilskan och irritationen med mig, min far och hans lösningar är också det. Kollar på matchen via Skype, vilket jag har pappa att tacka för, och passar helt enkelt på att kvalitetshänga med familjen samtidigt.


Uppvärmda inför hockey VM

Tar fel buss klockan 3 på natten samtidigt som Julia åker åt fel håll efter att vi sagt hejdå?? Möts upp igen vid 4 för att ta RÄTT buss och komma hem lagom till frukost. Gårdagens ABBA/Alcazar/Loreen-svenska tema tar vi med oss till kvällens VM där förlust inte är ett alternativ. Heja Svea rike.


Grattis Julia innan vi blir arga

Helt omöjligt att hålla hemligheter för Julia som vägrat låta våra planer smidas smidigt. Till slut fick vi berätta att vi skulle ha trerätters hos Karro för att vara säkra på att hon inte skulle någon annanstans. Panik, kaos och svettigt stressade tonåringar hör helt enkelt till när man ska fira någon i London.

Mystiskt: Kom hem och gick och la mig vid halv två, sedan hör jag någon lämna huset strax efteråt.


Emma 18 år

Tittar igenom bilderna som togs när Emma var här och insåg att det är här hon hör hemma. Det är inte jag som saknas på hennes födelsedag idag i Sverige utan hon som saknas ifrån sin egen i London. Aggressiv kärlek till den nyblivna artonåringen. Mer behöver inte sägas.

Tjuvar

Efter att ha beundrat en oväntat stark lärare som imponerande på oss med sina sjuka karatetekniker nere i gymmet möttes jag och Ebba av hundratals kostymnissar som minglade. Vi var med i minglandet i och med att vi åt av deras snittar och faktiskt deltog i flera konversationer ("excuse me", "let me through", "sorry").


För ont för att ta tag i saker

Skypat med Göta som försökte äta upp datorn.


Ignorans

Gått omkring hela dagen och låtsas som att jag inte har några läxor, det känns bra.


Massively awkward

May fair i Richmond, lunch i Notting Hill, stress på Oxford street, regn och Ripper i Aldgate och middag i Farringdon. Det mest uppskattade: snygg guide, det pinsammaste (guiden beskrev det som massively awkward): de som frågade varför övervakningskamerorna inte såg vem Jack the Ripper var, det minst uppskattade (och mest upprörande): en utebliven siffra på en prislapp som resulterade i chock vid kassan.


Mat i överflöd

Soppa, sushi, räkor, kyckling, kött, grönsaker, ris och ett par liter cola toppades med en chokladpyramid. Mättheten är slående.


Historielektion med H

Stackars Hedda blev tvingad att prata bort hela historialektionen på grund av att hon behövde förklara för mindre kunniga personer om Ryska Federationens 1800- och 1900-talshistoria. Förutom att hon kan mycket om Kommunistiska manifestet och Lenins liv tycker hon dessutom att jag ska ha röda skor på mig ikväll när hon, tillsammans med sina föräldrar, bjuder på middag. Hemlighetshållandet angående vart vi ska, tillsammans med tidigare nämnda faktorer, kan leda till misstankar om att Hedda är chef över någon slags hemlig, kommunistisk polis. Fast egentligen tror jag inte att hon har tid över till sådant...
 
Provandet av den, för Hedda, främmande jackan tidigare idag ledde till en revolutionerande idé; klädbytardag. Förhoppningsvis kommer ingen att ändra sig - skulle inte bli överdrivet kul att ha en sådan dag ensam.

Discospindeln

Besöket på The National Archives i Kew blev förmodligen inte riktigt vad lärarna hade tänkt sig - men det var kul ändå.
• Hedda pratade och gestikulerade våldsamt, även då när ingen lyssnade, detta gjorde henne frustrerad till den grad att hon spände musklerna och hotade med att proppa till den som inte hade en debatt om antisemitism med henne.
• Karro gav upp efter hundra sidors läsande och plockade fram sin trogna vän mobilen men hann också posa lite framför kameran innan den dog.
• När Julia inte läste upp absurda delar ur den fil hon hittade var hon med i Heddas monolog (=dialog).
• Stackars Ebba var så trött att hon gav Kalle fingret - rakt upp i ansiktet på honom!


Una cosa interesante

Har precis skrivit nationellt prov i spanska. Mina sociala skills fungerade inte då jag till och med hade svårigheter med att presentera mig och avslutande det brev vi hade i uppgift att skriva med lite kuriosa om mitt liv?? Humöret är trots detta på +/- noll, främst tack vare Julias fantastiska frisyr.


Akta er för kattmaffian

Vill inte skrämma någon men en allvarlig tjej i solglasögon har börjat skicka bilder till mig så ofta att hon kan jämföras med Jed Parry.

Min trogne vän Buster (som inte blivit ett offer för kattmördaren) stöttade mig idag när jag lämnade in min samhällskunskapsuppsats. Innan jag satte mig ner för att göra klart den så sopade jag golvet. Och dammsög det. Två gånger. Allt för att slippa tänka...


Early May bank holiday

Stackars Julia trodde att ingen brydde sig om henne på hennes födelsedag när Hedda påstod att hon inte kunde följa med idag för att hon skulle plugga. I själva verket var hon uppe vid åtta på morgonen för att förbereda med tårta och champagne. Väl framme i soliga Primrose Hill fick J en chock när hon såg den blonda krutiga kalufsen i backen skrikandes "Tänd ljusen då!!!".

Efter ett par timmar, när vi blivit tillräckligt röda, inhandlades en födelsedagsklänning och ett par nya coola örhängen (med livvakterna nära till hands). Rödhake-domherren har lämnat boet och blivit vuxen!


Ludde är Ebba

Cissi och Ludde firar snart två år så han skaffade idag Instagram för att kunna gratulera henne extra ordentligt.

Annars har vi bara pluggat och shoppat, jag och Ludde.


Går och lägger mig till ljudet av fågelkvitter??

Hedda arton år - igen. Den här gången på Retro bistrot med fint och uppskattat presentpapper (det var säkert inget fel på presenterna heller).

Hemma på Laurel road väntade en överraskning i badkaret när det var dags att borsta tänderna.


"Run, bitch, run" - Hedda

Idag uppmärksammandes nytt smink på H samt nytt hårband på E, dessutom tiggde jag smicker för mina nya skor. Klubben för inbördes beundran har idag tagit in en ny medlem.

En lång dag i skolan som inleddes med de tragiska katt-nyheterna avslutades med kvalitetstid på gymmet där jag passade på att filma Ebbas energiska träningsstil. Gymmet gav kanske inte så mycket resultat när man adderat ihop det med den typiskt amerikanska restaurangens burgare, pommes och milkshakes.

Värt att nämna är också att Ebba jublar när man pratar om bussar och att Hedda hälsade på främlingar på vägen hem genom att hicka mot dem.


Högsjövärdig/succzess/🎼"I'm praying for you, although you are already blessed"🎼 - Så himla onödigt

Min hittills längsta rubrik är en sammanfattning av det bästa dagens sms-konversationer har att bjuda på.

Heddas födelsedag firades idag med både tårta, pyromani och starbucks-avsked då amerikanerna drar från skolan nu (!!!)


Great minds think alike

Måste hålla med personen som skrev rubriken, vi tänker nog likadant. Någon annan som tänker likadant som oss (förstår inte själv varför jag plötsligt skriver som om jag vore drabbad av personlighetsklyvning) är Ebba som tidigare la upp samma bilder som jag gör nu. Dessutom har vi liknande åsikter när det kommer till inbördes beundran och behovet av en klubbildning.
 
Veckan har varit svår på grund av huvudlöshet (=Hedda har inte varit i skolan). Hoppas på att hon dyker upp imorgon så att vi får slå henne en sista gång innan hon blir officiellt vuxen och inte kan barnagas längre.

RSS 2.0