Familjebesök

 
Efter uppmötet i London inleddes "turistandet" med tunnelbane-åk till hostelet och lite senare; teknik-nördande inne på Apple. Det här var väl inte speciellt typiskt för London men det vägdes upp med ett varv i London Eye och ett besök på Primark efter den långa promenaden från Oxford Cicrus till Big Ben (vid varje känd byggnad stannades det och togs kort). Under resan lyckades min far somna sittandes under varje paus, vare sig vi skulle åka två stationer med tunnelbanan eller sitta ner på en bänk i tre minuter.
Det hela avslutandes med ett besök här hemma hos Judy som spårade ur när min värdmamma ställde fram en brutalt stor chokladtårta som ingen klarade av att äta upp. (Okej det kanske inte spårade ur men det var påfrestande för oss alla att känna nederlag mot en utsökt tårta.) En promenad i Bushy Park fick sätta punkt för vår afton och för familjens resa.

Sunny day(s)

Istället för att göra mina läxor sitter jag med Judy i soffan och jämför vem som har konstigast vänner på Facebook. Alla som var hemma hos Hedda på pizzaparty kan säkert räkna ut vem som kommer att vinna.

Både igår och idag har solen legat på så pass att den tidigare längtan efter sommaren har svalnat något. Men ska inte klaga, så länge jag inte behöver gå några svettiga promenader till Kingston så tänker jag vara på solens sida.


Well done

Ännu en gång har vi firat Ebbas födelsedag, men denna gång hennes 81:a. Tre av oss beställde in en så kallad "bavette" och jag försökte få den well done men servitören vägrade och rekommenderade istället en medium, jag hade inget annat val än att ta dealen eftersom hungern trängde sig på. Det visade sig vara ett lyckat val och efter middagen tackade jag servitören för hans tips och innan han hann svara la Ebba fyndigt till: "Well done!".
 
Igår fick vi reda på att britterna har tagit fram en studie som säger att choklad är bra för en. Jublande tog vi in det här budskapet trots att den otaliga mängden hörförståelseuppgifter som delades ut under lektionen gav skavsår i öronen.

Idag har stressen inför diverse inlämningsuppgifter gett över stafettpinnen till längtan efter mitt annalkande besök.



KitKat och kaos

Du som inte har smakat på KitKat Mint: Gör det inte! Det är tillräckligt förföriskt gott för att förvandla Anna Skipper till Anna Book. Det faktum att de håller på att utgå gör inte attityden till dem lugnare. Paniken över att behöva lagra upp inför vintern 2014 stiger i takt med att lagren på Boots länsas.
Dagens andra uppmaning är: Spring inte ut framför bussen! Då får du möta samma öde som den här klantiga ekorren.

"Good afternoon" "Excuse me?!"

""""Har helt tappat dygnsrytmen... Äter frukost tre på eftermiddagen och ligger fortfarande i sängen när folk slänger ur sig "Good afternoon". Mycket på grund av ännu en förkylning som jag hade ignorerat om jag inte hade velat bli frisk inför vår resa till Skottland på onsdag.

Det är speciellt hur något som är så vanligt för en person kan vara så annorlunda för någon annan. Och nej, jag pratar inte om Spettekaka den här gången, jag pratar om påskfirande. Kalles kaviar var ett måste för vissa medan andra (min värdsyster) låg med huvudet i soptunnan efter att ha gett detta mackpålägg ett försök. En annan som inte var helt nöjd med fiskutbudet var Buster, som fick nöja sig med en ynka räka från delikatessbordet.

Igår var det blod, svett och tårar som styrde vår dag (och Hedda). "Vi går över bron" var det enda jag gick med på men sedan slutade vi inte att gå förrän vi upplevt nästan-drunknande och nästan-kissa-på-sig-ande. Med andra ord var det Heddas blåsa som styrde oss mot närmaste toalett... som låg ett par mil bort.""""
 
Så här påbörjade jag ett blogginlägg under påsklovet som jag varken lyckades skriva klart eller publicera. Klent.
Men här kommer "lite news";
Förbereder mig inför familjebesök nästa vecka genom att lyssna på Heddas favorit (http://www.youtube.com/watch?v=rCZF-UZmYvo) och göra läxor. Skriver just nu en uppsats med frågeställningen "Varför fyller alla jämnt när man är borta?". Heddas mordor och min fordor...
 
 
 

RSS 2.0