Välkommen, solen (trodde jag)

Lika snabbt som solen dök upp dök den ner igen (jag dyker upp och Harry dyker ner, som vi brukar skämta i vår lilla familj (om det är någon som förstår referensen)).
 
I skolan pratade vi om försvunna 17-åringar (som hittats i Themsen) och ihjälfrusna unga kvinnor som däckat i 20 centimeter snö utan skor och jacka. Britterna är galna. Känner mig lyckligt lottad som är en 18-åring med flera par skor och ett överdrivet antal jackor. Skämt åsido så har jag lärt mig vikten av att vara försiktig trots att man tydligen bor i Londons säkraste område.

Att ha sluppit alla förkylningsepidemier som cirkulerat i Sverige under min uppväxt tar ut sitt pris här borta. För fjärde gången är jag nu allvarligt förkyld (hata inte på formuleringen) och kan bara säga att jag återigen är tacksam över min värdfamiljsplacering hos Judy, stadens medicinkvinna.

(Rebecka Angrybear in English)

Likt en muslimsk Ramadan har firandet av min födelsedag hållit på i evigheter, den påbörjades redan den sjunde januari och slutade igår när jag fick mitt sista paket. Tack Emma för fetmavarning och läsuppmuntran.

 
 

Ost i en skål och inhumana chicken wings

Äta bör man, annars dör man... om man ska lita på Roy alltså. Har fått prova på nya rätter i helgen, varav en var ofrivillig och bestod av en ostskiva i en skål. Den andra var typisk engelsk paj, åtminstone till utseendet. I och med att vi varit på nya restauranger både igår och idag har vi utvidgat vår komfortzon (ända bort till Notting Hill).

Imorse tittade solen fram och lockade ut både mig och andra nyfikna människor som ville ta vara på den kortvariga värmen innan regnet skulle göra sitt återbesök. Fastnade som vanligt i Water Gardens där jag fick bevittna en man försöka dränka en annan man vilket gjorde mig förskräckt tills jag insåg att de bråkade om en kvinna, och då kunde inse att det i alla fall fanns ett syfte. Kvinnan simmade omkring lite nonchalant och brydde sig inte så mycket. Annat kan man säga om publiken som, förutom jag, bestod av ett par med deras hund. Efter ett tag jagade den ene mannen bort den andre som skrek av ilska och förödmjukelse. Nämnde jag att de var änder?

Förutom det slagsmål jag precis beskrivit (som för övrigt finns på film) så har jag även fått titta på mycket annat spännande idag. Victoria and Albert's och Science museum checkades av från listan och Ebba har tagit ett snack med månen om vikten av att hålla avstånd ifrån varandra. Fick också lära mig att Science museum har gratis wi-fi, vilket är en icke-föraktlig lärdom.

Positivt idag: Slapp bråka med servitören om vad jag beställt och inte.
Negativt: Missade HD:s födelsedagsfest.


Vi håller oss i form

Onsdag, den officiella gymdagen. Den här veckan släpade vi med oss stackars Hedda som fick sitta i födslomaskinen och ta tid på oss. Dessutom gjordes en upptäckt, den lila bollen (som matchar mina lila-randiga skor) har fått en grön kompis (som matchar Ebbas gröna skor).
 
Hemma i nästet väntade både brev och paket (som också lyckats matcha färger).
 
En efter en har vi i Ebbas närhet slagits av hennes påhittighet och börjat blogga dagens positiva/negativa och även jag faller nu för grupptrycket:
Positivt idag: Skrattpengen har återinförts.
Negativt idag: De har slutat sälja ordentliga lipsyl på Poundland.
 

Ibland har jag tråkigt i skolan, ibland inte

När jag inte är upptagen med att skriva instuderingsfrågor brukar jag roa mig med att titta på bilder som har skickats till mig.

Det är det här ansiktuttrycket jag vill att Ebba ska få när jag skriker på henne när vi gymmar. Tyvärr vägrar hon att ens gnälla lite över någon som helst fysisk ansträngning och brukar ofta använda sig av frasen: "Jag gillar träningsvärk, det är skönt." medans jag haltar fram i korridorerna.


På torsdag ska musikalen "Shrek" åtnjutas tillsammans med Judy, Mica och Chloe. Tillställningen klassificeras som ett kollektivt födelsedagsfirande då tiden som passerar mellan våra fyra födelsedagar tillsammans inte når mycket mer än två månader med start i december och slut i februari. Jesus har också sin födelsedag inom den tidsramen men jag tror att det är en kvinnlig sammankomst.

Helgnöjen

I helgen shoppade vi i Europas största, enligt Heddas källor, köpcentrum. Westfield hade mycket att erbjuda, inte minst överraskningar. Både Hedda och jag gick därifrån med varsin ny frisyr och Ebba hade blivit kompis med en tjur.

Efter att ha sprungit omkring i butiker ett tag satte vi oss på "Meat and Wine", en restaurang där hälften av gästerna var muslimer och hälften fyllde år. Gissningsvis trodde de icke-köttätande muslimerna att stället hette "Meet and Whine".

Jag tänkte avsluta med ett citat: "With great power comes great responsibility." (Riktat mot den person som fick låna mitt lösenord till bloggen för att kolla en sak och sedan utnyttjade detta, Jossan.)


Puss

Puss från syster!

Bruno

"Är det den där som du kallar Bruno?" Karros pappa har svårt att hålla isär vem som heter vad vilket har givit mig ännu ett nytt smeknamn.

Förutom att gå i skolan och jobba väldigt hårt med läxor så har jag spenderat ett par timmar med att få Jullan att bli galen. En gåta så självklar som "Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?" fast med ett väldigt specificerat svar kan ju faktiskt frustrera vem som helst.
 
 

"Snön" är borta

Jag tog en promenad bortom det område jag känner till och tydligen måste man, borta i Feltham, gå med en spade efter hunden.
Förutom skyltar i Hampton-området såg jag och Ebba en hög brevlåda i Richmond. "Varför står det weed på den?" undrade Ebba.
På väg hem från skolan hörde jag någon ropa "Garbage fight!!" och sedan vältes fyra soppåsar, som stått på muren, ner över mig. Okej, nu överdrev jag kanske lite... Det var ingen som ropade, det var faktiskt ingen annan där än jag. Dessutom stod soppåsarna kvar där uppe när jag gått förbi. Men det var ett udda ställe att dumpa skräpet på.
 

Grattis HD!

Grattis på födelsedagen världens snyggaste, bästa HD! Trots att du bara fyller 17 år, så älskar jag dig ändå!

Hedda has gone mad (er)

Hedda har idag haft svårt att hålla inne sina aggressionen gällande en film och den omdebatterade våldtäkten som utspelar sig däri. För att klargöra varför hon är arg säger filmen att killen är förövaren medan Hedda tolkar kvinnan som sexgalning i boken. Inte nog med det så smsar hon mig nu och skriver att hon sitter invirad i en badrumsmatta.

Förutom den action som Hedda bjudit på under dagen har det också varit brittiskt snökaos (läs: svensk sommar, som min skånska vän förklarade för mig att det kallas (och nej, inte Ebba denna gång))


Arton år och skånska missförstånd

Ebba och Hedda förstår inte något av vad den andre säger. Samtidigt har Heddas nerver varit i riskzonen hela dagen på grund av att hon stressat för mycket för att ge mig en så bra födelsedag som möjligt. (Dig kan man lita på, H)

Trots att jag förväntas göra en massa vilda grejer nu när jag är arton har jag inte riktigt varit folket till lags. Det galnaste jag gjort idag var att prata på improviserad arabiska med en promoter som var väldigt på, störande på, till och med.

Kvällsäventyren blev till nattäventyr när alla bussar slutat gå och jag hamnade ensam i en mörk gränd som jag aldrig befunnit mig i tidigare. Lyckligtvis tog jag mig ur situationen (om än med blodiga knytnävar) och när jag väl kom hem var klockan mer än för mycket.


Såhär i efterhand

Saknar nyår och Fia.
Saknar familj vänner och släkt och födelsedagskalas.

 

Ensam hemma med mor

Först är man borta i fyra månader sen kommer man hem och då åker alla iväg. Har fått nöja mig med att hänga med mamma i ett par dagar nu. Ska egentligen inte klaga, har ju fått klå henne i badminton två dagar i rad nu. Innan jag åker på måndag ska det hinnas med både firande av min egen födelsedag samt min kusins 30-årsdag. 


Nyår spenderades i Norrpan med min kusin/syster/låtsassyrra/styvsyster/släkting Fia. Jag somnade klockan sju den natten (morgonen kanske man ska säga?) och väcktes vid tio av min far som ville att jag skulle följa med ut och åka skridskor. Under den två timmar långa resan hem pajade jag min dygnsrytm å det grövsta genom att sova i baksätet hela vägen. Att vända tillbaka har varit årets första projekt. 

Att snart fylla arton känns fruktansvärt. Jag vill vara ett barn utan ansvar och utan stressen och pressen att behöva lämna tillbaka biblioteksböcker i tid. Om mindre än en vecka är jag inte längre en larv, utan en fjäril med frihet. Men det är mest tanken på att jag aldrig mer kan bli en larv som tillåts nere i leran utan måste hålla ställningarna själv med mina egna vingar som skrämmer mig. Det blev en lång och aningen skruvad mening. 

RSS 2.0