Alliteration: Höftproblem och något mer, kan det ha varit hong? Eller har jag hakat upp mig på det ordet?


 
Efter min som vanligt sena ankomst och efter Heddas dagliga rop efter mat lyckades vi ta oss till Camden Market. Planen var att komma bort från turiststånden och ta sig vidare till vintagebutikerna. Dessvärre lades planen på is när vi hittade ett stånd som sålde tygkassar som, enligt försäljaren, hade helt unika illustrationer.

Små småningom tog vi oss i alla fall till det område där inte svenskar försökte undvika oss andra svenska. (Jag är fortfarande lite bitter över hur arroganta de svenskar vi mötte var.) Det luktade häst i butikerna vi var i, vilket jag tyckte var konstigt tills Hedda var snäll och förklarade att stället varit ett massivt stall tidigare, detta förklarade också alla 711(uttalas sjuttioelva) häststatyer. Cyberdog var, om jag ska vara ärlig, smått obehaglig. Ett gäng emon samlade i en lokal där musiken överröstar ens tankar och rulltrappan bara fungerar på nedåtvägen. (När man har höftproblem som jag fått på senare dagar vill man inte gå uppför trappor i onödan.)

Vidare har jag äran att presentera en bild från den oförglömliga händelsen, Ebba köpte sitt första klädesplagg! Helt själv! Har dessvärre ingen bild på själva köpet eftersom man inte fick ta kort i butiken men bakom provrumsdörren (misstaget många gör är att tro att det är en stalldörr) står hon och tar det revolutionerande beslutet. En fika senare kände Ebba att hon behövde spara på utgifterna och kämpade med att plocka upp en penny som hon tappat under bänken.

Veckans kommande spanskaprov gör sig påmint genom ständigt magont och ångest vad man än gör, om man så bara går på toa så har man ändå den gnagande känslan av att man borde lägga tiden på något viktigare - att plugga spanska. Därför ska vi försöka plugga tillsammans imorn, jag och Hebba.

Kong? Som i King Kong? Nej Hong? Som i King Kong fast med H?

Häromdagen fick jag höra en historia om en kvinna som dödats av ett trä, jag trodde inte på detta förrän jag fick syn på skylten som är belägen precis utanför min boning. Jag har alltså börjat akta mig för träd, men också för telefonkiosker då endast doften hintar om förgiftning av något slag (urin?).
Annars mår jag som jag ska. Har nyligen fått anställning på skolan som extralärare vilket är en ära. En utav mina huvudsakliga uppgifter är att fungera som tolk mellan skånska och norrländska elever vilket kan vara knepigt ibland men samtidigt lärorikt, ett ord jag fått lära mig är hong. Det kan ha varit kong också jag hörde inte så bra...
Dagen har spenderats hemma hos min vän Sigmund, dessvärre var han inte hemma men jag passade på att kolla runt lite i hans hus och prata med hans tjänstefolk istället.

Parkhäng med mina fyrbenta vänner & utslitna converse

Jag måste börja med att erkänna att jag skäms lite, eftersom mitt första blogginlägg kommer fyra veckor efter inflyttning.
Hittills har jag spenderat mycket av min fritid i parken, "Bushy Park". Jag har blivit både fascinerad och förskräckt över hur många rådjur som driver omkring här utan att skjutas i nacken och tas hem som byte. Tycker själv att en rådjursskalle skulle sitta fint på väggen. Speciellt efter det fruktansvärda attentat jag blev utsatt för häromdagen när jag tog kort på en Bambi som inte verkade speciellt glad över det.
Resten av min fritid har spenderats i stan där jag slitit ut mina converse som följeslagare (tillsammans med Ebba) till den ytterst kulturbesatta Hedda.
Nyligen sprang jag också på min kära lillasyster på en bro över Themsen, overklighetskänslan var total!

RSS 2.0